Beslenme ve Tırnaklar Arasındaki İlişki

Beslenme ve Tırnaklar Arasındaki İlişki
  1. A Vitamini ve kalsiyum eksikliği kuruluğa ve zayıflığa neden olabilir.
  2. Folic asid ve C vitamini eksikliği tırnak yüzeyinin pürüzlü olmasına neden olabilir.
  3. Tırnağın üzerindeki beyaz lekeler protein eksikliğinden kaynaklanabilir.
  4. Hidroklorik asid eksikliği tırnakların soyulmasına neden olabilir.
  5. Yetersiz beslenme ya da B12 eksikliği kuruluğa, şekil bozukluğuna, tırnak renginin koyulaşmasına neden olabilir.
  6. Çinko eksikliği tırnak üzerinde beyaz noktalar oluşmasına neden olabilir.
  7. Tırnaktaki kurumalar ve çatlamalar daha fazla sıvı tüketmeniz gerektiğine işarettir.
  8. Tırnak çevresindeki etlerdeki kızarıklık metabolizmanın zayıflığına ve temel yağ asidlerinin eksikliğine işaret olabilir.
Bunun için:

  1. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri, mineralleri ve enzimleri tamamlamak için tükettiğiniz gıdaların en az yüzde ellisi taze meyve ve sebze olmalıdır.
  2. Silisyum ve kükürt bakımından zengin olan brokoli, balık ve soğan gibi yiyecekleri bol bol tüketin. Ayrıca soya ve baklagiller de biotin zenginlikleri nedeniyle tüketilmesi gereken besinlerdir.
  3. Bol bol su için.

Yorumlar