Beslenme ve Tırnaklar Arasındaki İlişki
- A Vitamini ve kalsiyum eksikliği kuruluğa ve zayıflığa neden olabilir.
- Folic asid ve C vitamini eksikliği tırnak yüzeyinin pürüzlü olmasına neden olabilir.
- Tırnağın üzerindeki beyaz lekeler protein eksikliğinden kaynaklanabilir.
- Hidroklorik asid eksikliği tırnakların soyulmasına neden olabilir.
- Yetersiz beslenme ya da B12 eksikliği kuruluğa, şekil bozukluğuna, tırnak renginin koyulaşmasına neden olabilir.
- Çinko eksikliği tırnak üzerinde beyaz noktalar oluşmasına neden olabilir.
- Tırnaktaki kurumalar ve çatlamalar daha fazla sıvı tüketmeniz gerektiğine işarettir.
- Tırnak çevresindeki etlerdeki kızarıklık metabolizmanın zayıflığına ve temel yağ asidlerinin eksikliğine işaret olabilir.
- Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri, mineralleri ve enzimleri tamamlamak için tükettiğiniz gıdaların en az yüzde ellisi taze meyve ve sebze olmalıdır.
- Silisyum ve kükürt bakımından zengin olan brokoli, balık ve soğan gibi yiyecekleri bol bol tüketin. Ayrıca soya ve baklagiller de biotin zenginlikleri nedeniyle tüketilmesi gereken besinlerdir.
- Bol bol su için.
Yorumlar
Yorum Gönder